Pelerinii veniţi la Mănăstirea Curtea de Argeş pentru sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului au fost evacuaţi din curtea mănăstirii, dupa slujba de Vecernie, fiind duşi, sub supravegherea jandarmilor şi a agenţilor unei firme de pază, pe un teren special amenajat pentru campare, la ieşirea din oraş spre Valea Iaşului, la aproximativ patru kilometri distanţă de mănăstire.

Demersul autorităţilor a generat nemulţumiri în rândul pelerinilor, unii dintre ei venind din străinătate pentru a petrece noaptea şi pentru a asista apoi la slujba de Sântămaria Mare de la Mănăstirea Curtea de Argeş.

"Nu este posibil să ne facă asa ceva. Eu am venit din Spania şi acum suntem daţi afară din curtea mănăstirii. Am făcut atâta drum ca să vin cu familia la Curtea de Argeă şi uite cum se poartă, ne dau afară din curte şi nu ne lasă acolo peste noapte. E urât ce se întâmplă", a spus un bărbat venit în pelerinaj la Curtea de Argeş.

Acesta este primul an în care prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a emis, cu acordul Arhiepiscopului Argeşului şi Muscelului, IPS Calinic, un ordin ca în preajma sărbătorii Adormirea Maicii Domnului să fie interzisă camparea în curtea Mănăstirii Curtea de Argeş, după ce în ultimii ani mii de oameni veniţi din toată ţara şi din străinătate la slujba de Sântămaria Mare şi-au petrecut noaptea în curtea mănăstirii, făcând fripturi, dansând şi ascultând muzică.

"Vrem sa eliminam aceste aspecte de la procesiunea religioasă, astfel încât sărbătoarea să fie decentă şi să nu mai apărem pe prima pagină a tuturor publicaţiilor cu grătarele şi cu manelele de lângă biserică. Faţă de alţi ani, persoanele care doresc să serbeze acest eveniment o vor putea face într-un spaţiu mai îndepărtat de mănăstire, fără ca zgomotul şi muzica să perturbe ceremonia religioasă", a declarat prefectul de Argeş

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!