Polgar Levente Ioan este unul dintre cei mai buni alergători din judeţul Alba în ciuda handicapului pe care îl are. El şi-a pierdut mâna dreaptă la şase ani în urma unui accident feroviar. ”Alerg de la Aiud la Alba Iulia de Ziua Naţională, cu drapelul tricolor, sub umbrela Invictus, în semn de respect pentru militarii şi soldaţii care luptă în teatrele de operaţiuni, dar şi pentru cei căzuţi pentru apărarea patriei.

Sacrificiul impune respect”, a declarat Levi. El a fost însoţit de un prieten, Mircea Mureşan, care este cadru militar. Sportivul aiudean în vârstă de 35 de ani a terminat curse de peste 100 de kilometri, şi a parcurs România de la Est la Vest în două săptămâni. Un accident stupid din copilărie i-a mutilat mâna dreaptă, însă această nenorocire nu l-a împiedicat să devină un sportiv de performanţă. Levi aleargă maratoane şi ultramaratoane cot la cot cu sportivi sănătoşi, pe care, uneori, îi şi depăşeşte în clasament. Se implică în diverse cauze ale asociaţiilor Persoanelor cu Handicap Neuromotor România şi „Little People Romania“.

Levi a plecat la ora 7.00 din Aiud şi şi-a programat să ajungă la Alba Iulia în intervalul 09.30 - 10.00, urmând să participe la evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României. Distanţa dintre Aiud şi Alba Iulia este de aproximativ 30 de kilometri.

”Când am alergat de la Aiud la Alba Iulia m-am gândit la sacrificiul pe care l-au depus eroii noştri. Nu poţi să te gândeşti la lucruri negative de Ziua României. Cei 35 de kilometri i-am parcurs în trei ore şi 10 minute. Am venit într-un ritm plăcut, nu ne-am forţat", a spus Levi, potrivit mediafax.ro. Sportivul şi însoţitorul său au depus o jerbă de flori la statuia lui Mihai Viteazul din Alba Iulia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet