Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că această campanie prezidenţială a fost "de departe cea mai slabă" şi reprezintă "un semn de boală profundă a spaţiului politic românesc".

"Constat cu mare tristeţe că această campanie electorală, din acest an, pentru prezidenţiale, a fost după părerea mea de departe cea mai slabă, a avut nivelul cel mai scăzut, inclusiv cele două întâlniri dintre finalişti. Nu s-a spus şi nu s-a întâmplat nimic esenţial. Acesta este încă un semn de boală, de boală profundă a spaţiului politic românesc", a susţinut Antonescu, la RFI.

El a afirmat că nu s-a implicat în campanie şi nu o va face nici de acum înainte. Fostul lider liberal a spus că, pentru el, ziua alegerilor nu va fi "o duminică veselă", atunci când a fost întrebat pe cine va vota între Iohannis şi Ponta. "Nu vreau să spun mai mult, pentru că, aşa cum aminteam, n-am intervenit în această campanie spre mirarea unora, spre iritarea altora. Voi explica, poate, după ce ea se încheie, de ce am tăcut", a adăugat Crin Antonescu.

Întrebat dacă va merge la vot, liberalul a răspuns că nici măcar acest lucru nu-l va spune.

"Eu am pledat de 25 de ani pentru folosirea acestui drept esenţial în democraţie. Un drept pentru care în România s-a şi murit şi, de altfel, cel puţin la turul întâi, asta am şi spus. Principalul motiv care m-a dus la urne a fost respectul pentru acest drept şi solidaritatea pentru toţi cetăţenii României care îl au la îndemână", a precizat Antonescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet