Primarul Ioan Stegerean a ținut să mulțumească președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, pentru vizita făcută în cursul zilei de luni, 27 aprilie, la fabrica Eaton, dar și pentru intervențiile extrem de importante ca oamenii din Fărcașa să fie testați. În numai două zile au fost realizate 35 de teste la persoane care fie au fost contacți direcți ai celor infectați, fie sunt în permanent contact cu populația, iar toate probele au fost negative. ”Acum sper ca locuitorii din comună să înțeleagă că nu există niciun pericol și îi rog să fim liniștiți și uniți, pentru că doar așa vom învinge această pandemie”, a declarat primarul Ioan Stegerean.

Și Pamela Pop, managerul EATON Fărcașa a declarat că, după testarea a zece angajați, contacți direcți ai familiei confirmate cu noul coronavirus și după comunicarea rezultatelor negative, oamenii par să se fi liniștit. ”Sperăm că viața să reintre în normal și lansez și eu un apel la calm, pentru că doar așa vom termina cu bine această etapă. Mulțumiri speciale aducem președintelui CJ Maramureș, care nu doar că a efectuat o vizită în fabrica noastră, dar a și facilitat testările atât de necesare, care aduc, în sfârșit, liniștea. Aceste rezultate, însă, nu fac decât să confirme faptul că EATON a respectat în tot acest timp măsurile de protecție a angajaților și vom fi la fel de vigilenți și în continuare”, a declarat managerul Pamela Pop.

Mă bucur că readucem calmul în comuna Fărcașa și că toate demersurile pe care le-am făcut în ultimele zile au rezultatul pe care ni l-am dorit cu toții pentru cetățenii din comună. Marți am testat 20 de persoane al căror rezultat a fost negativ, și aici vorbim despre medici, asistenți și asistenți comunitari, dar și despre personalul care intră zi de zi în contact cu cetățenii. Astăzi am continuat testarea a zece angajați din cadrul Eaton și a 5 salariați ai firmei Hagero, unde rezultatele primite sunt, de asemenea, negative. Felicit, încă o dată, administrația publică locală, dar și conducera EATON Fărcașa pentru toate măsurile de protecție care au fost luate aici, încă de la începutul pandemiei și ale căror rezultate se văd, astăzi. Județul nostru rămâne, în continuare, cu un număr relativ redus de persoane infectate și cu foarte mulți pacienți vindecați, fapt pentru care aduc sincere mulțumiri tuturor medicilor care activează zi de zi pentru siguranța și sănătatea fiecăruia dintre noi”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet