Iată câteva fructe care au beneficii incredibile asupra organismului uman, datorate compoziţiei lor. Unele sunt "tradiţionale", le găsim şi în grădinile noastre, dar nu trebuie să le ocolim nici pe cele exotice, căci pe lângă aromele deosebite, au şi proprietăţi fantastice.

1. Avocado
Bebeluşii ar putea să trăiască şi să crească numai cu avocado, datorită grăsimilor bune care se găsesc în acesta. Are de două ori mai mult Potasiu ca bananele, iar grăsimile monosaturate ajută la reducerea colesterolului din organism.

2. Kiwi
Are de două ori mai mult Vitamina C ca portocalele. Ajută la dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii oaselor, cartilagilor, dinţilor şi gingiilor. Scade nivelul trigliceridelor din sânge.

3. Papaya
Conţine papaina, o enzimă care îmbunătăţeşte digestia. Creşte imunitatea organismului, are efecte anti-imflamatorii şi ajută la sănătatea pielii.

4. Mango
Bogat în luteină şi zeaxantină, antioxidanţi care ajută la protejarea vederii şi la scăderea şanselor de orbire la adulţi.

5. Ananasul
Conţine bromelină, o enzimă naturală care ajută digestia. Previne formarea cheagurilor de sânge şi a celulelor canceroase. Ajută la vindecarea rănilor.

6. Zmeura
Conţine acid elagic şi antioxidanţi care ajută la prevenirea cancerului de colon, cancerului cervical şi cancerului la esofag.

7. Cireşele
Au un conţinut bogat de antocianină, mai mult ca orice alt fruct. Acest antioxidant ajută la reducerea durerii cauzate de artrită sau de gută.

8. Perele
Conţin multe fibre solubile care previn constipaţia, nivelul colesterolului din sânge şi bolile de inimă.

9. Afinele
Numărul 1 în antioxidanţi. Previn Alzheimerul.

10. Pepenele
Pepenele este 92% apă. Este o adiţie excelentă în orice cură de slăbire.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet