Poliţiştii rutieri din Baia Mare, Baia Sprie şi Ulmeni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere, fluidizarea traficului rutier şi sancţionarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză. Au fost verificate 92 de autoturisme care se deplasau pe drumurile publice din zona de responsabilitate. În urma controalelor efectuate poliţiştii au constatat 89 de contravenţii, cele mai multe fiind pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de aproape 26 000 de lei, au reţinut două permise de conducere, au retras două certificate de înmatriculare şi au întocmit pentru cele cinci infracţiuni constate dosare penale.

În timp ce acţionau pentru supravegherea şi controlul traficului rutier, poliţiştii din Baia Mare şi Borşa au identificat doi bărbaţi care se deplasau cu autoturisme chiar dacă nu posedau permise de conducere şi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Tot la Borşa, poliţiştii au surprins un bărbat de 54 de ani din Moisei, care conducea un autoturism deşi avea permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul.

La Mireşu Mare şi Poienile de sub Munte poliţiştii au surprins un bărbat de 57 de ani, respectiv un tânăr de 25 de ani, care au condus autoturisme ale căror autorizaţii de circulaţie erau expirate. Ei sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de punere în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

La Seini, Baia Sprie şi Fărcaşa, poliţiştii care au acţionat pentru combaterea comerţului ilicit au constatat 16 contravenţii la Legea 12/1990 şi o infracţiune de contrabandă. Poliţiştii au verificat 84 de persoane fizice şi juridice care desfăşurau activităţi de comerţ şi, pentru neregulile constatate, au aplicat amenzi de peste 6 000 de lei şi au retras bunuri în valoare de 4500 de lei. De asemenea, poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele unei femei de 34 de ani din Baia Sprie pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet