Evenimentele rutiere s-au produs pe raza localităţilor Baia Mare (patru), Baia Sprie, Vişeu de Sus, Mireşu Mare, Cetăţele, Berbeşti, Ieud, Arduzel şi Petrova şi au avut cauze generatoare neacordarea priorităţii, neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea fără permis.

Duminică, 12 aprilie, la ora 18.30, un bărbat de 52 de ani din Mireşu Mare a condus un moped pe DJ 108E, dinspre Lucăceşti spre Mireşu Mare. Pe o porţiune de drum în aliniament, a pierdut controlul vehiculului, s-a răsturnat pe carosabil şi în urma impactului a decedat. În momentul producerii accidentului, bărbatul nu purta cască de protecţie. Verificările efectuate de poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi în ieri, la ora 04.53 că pe DN 18, în localitatea Berbeşti a avut loc un eveniment rutier soldat cu victime.

Un tânăr de 22 de ani, din Sat Şugatag a condus o autoutilitară spre Fereşti. Nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului, a părăsit carosabilul şi a intrat într-un stâlp din beton. În urma impactului, şoferul şi un pasager, tânăr de 22 de ani din satul Mănăstirea, au decedat.

Poliţiştii maramureşeni atrag atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să evite depăşirile riscante şi să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule.

Totodată, ei reamintesc cetăţenilor că, dacă se urcă la volan şi conduc vehicule deşi nu au permis sau se află sub influenţa băuturilor alcoolice, se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, riscului de a deveni victime ale accidentelor rutiere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet