Procurorii DNA, însoțiți de ofițerii DGA, au verificat achiziţiile dubioase de aparatură şi materiale sanitare, mai exact tunuri de 350.000 de euro date prin licitaţii aranjate.

Surse Observator spun că un şef de la Brigada de Operaţiuni Speciale este printre suspecţi.

Două spitale din Braşov şi unul din Odorheiu Secuiesc sunt anchetate. Procurorii DNA îi suspectează pe cei care răspundeau de aceste spitale de licitaţii cu dedicaţie, începând cu luna decembrie a anului trecut.

Licitații aranjate, tunuri de 350.000 de euro
Una dintre percheziţii vizează Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie din Braşov. Unitatea este din aprilie 2020 spital-COVID. O altă percheziţie este făcută la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, unitate aflată, de asemenea, în prima linie a luptei cu noul coronavirus.

Anchetatorii susţin că au fost cumpărate echipamente și produse medicale supraevaluate şi neconforme, iar multe dintre ele nici măcar nu erau necesare.

Tunurile din spitale urmau un mecanism complex al şpăgii. Cei aflaţi în conducerea unităţilor medicale organizau proceduri formale prin care era desemnată o anumită firmă. Ei, dar şi cei care interveneau, primeau între 5.000 euro și 89.000 euro, de la reprezentantul legal al firmei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și