Potrivit unui comunicat al Parchetului transmis luni AGERPRES, procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de 26 persoane sub aspectul săvârșirii, după caz, a infracțiunilor de luare și dare de mită, primire de foloase necuvenite și folosire de informații care nu sunt destinate publicității, dosarul fiind constituit ca urmare a unei sesizări a Ministerului Sănătății.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că învinuiții, angajați SMURD, SABIF sau agenți de poliție, transmiteau, în baza unei înțelegeri prealabile, către reprezentanți ai unor firme de pompe funebre date cu caracter personal și medical privind persoane decedate, precum și date privind aparținătorii acestora (nume, adresă, număr de telefon), de care luau cunoștință în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

"La rândul lor, reprezentanții firmelor de pompe funebre, învinuiți în cauză, contactau aparținătorii persoanei decedate în vederea încheierii unor contracte de prestări servicii funerare. Pentru fiecare caz concretizat cu încheierea unui contract de servicii funerare funcționarii menționați primeau, cu titlu de mită, o sumă de bani de la reprezentanții firmelor de pompe funebre, potrivit unei înțelegi anterioare", se arată în comunicat.

Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetului Tribunalului București, DGPMB — Serviciul Omoruri și Direcția Generală Anticorupție, cu suportul tehnic al Serviciul Român de Informații și cu sprijinul instituțional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență — SMURD, respectiv al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și