Fetiţa va primi aceste daune împreună cu familia ei, după ce, în iunie 2019, a fost muşcată de un câine comunitar în timp ce se întorcea de la şcoală.

Potrivit avocatului familiei, pe toată durata procesului Primăria Mediaş nu şi-a asumat niciodată responsabilitate şi a dat tot timpul vina pe familia fetiţei.

Hotărârea Tribunalului Sibiu nu este una definitivă, ea poate fi atacată cu recurs şi potrivit acesteia fetiţa va primi suma de 12.000 de euro cu titlul de daune morale, iar familia acesteia, 5.000 de euro.

Ce spune decizia Tribunalului Sibiu

Tribunalul Sibiu a decis acordarea unor daune de 17.000 de euro pentru familia unei fetițe de 10 ani, care, în 2019, a fost mușcată de un câine fără stăpân în timp ce se întorcea de la școală.

"Obligă pârâta Unitatea Administrativ Teritorială Mediaş la plata către reclamanţi a echivalentului în lei la cursul BNR din data plăţii a sumei de 12.000 euro, cu titlu de daune morale pentru prejudiciul produs minorei L.E., precum şi a echivalentului în lei la cursul BNR din data plăţii a sumei de 5.000 euro, cu titlu de daune morale pentru prejudiciul produs reclamanţilor LC şi LPI, sume ce vor fi actualizate cu dobânda legală de la data scadenţei (rămânerea definitivă a hotărârii) şi până la data plăţii efective", se arată în decizia Tribunalului Sibiu. Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet