Aşa că este normal ca şi proprietarii să îşi facă timp pentru a-şi arăta aprecierea faţă de acestea, sărbătorind Ziua iubirii animalelor de companie (#LoveYourPetDay).

Animalele de companie fac parte din viaţa oamenilor de mii de ani, iar faptul de a avea unul devine un lucru din ce în ce mai popular. Animalele au fost alături de noi încă din primul moment al civilizaţiei. Lupii au trăit printre oameni timp de secole şi există dovezi că oamenii şi câinii şi pisicile au fost împreună încă de acum 12.000 de ani.

„Este sărbătorită de la începutul anilor 2000”

În prezent majoritatea gospodăriilor din Statele Unite au cel puţin un animal de companie, ceea ce arată cât de importante sunt animalele de companie pentru oameni şi că aceştia împărtăşesc o legătură unică şi profundă. Această zi este un moment pentru a îmbrăţişa ideea că aceste animale de companie sunt unice şi speciale pentru noi şi că au un loc în inimile noastre. Mulţi oameni fac fotografii cu animalele lor de companie şi le împărtăşesc pe reţelele de socializare pentru a le face cunoscute şi pentru a arăta cât de mult îşi iubesc prietenii blănoşi.

Ziua „Iubeşte-ţi animalul de companie”, care este sărbătorită de la începutul anilor 2000, este, deci, o şansă de a le arăta animalelor de companie un plus de iubire şi de a le acorda toată atenţia. Este vorba despre recunoaşterea relaţiei speciale şi a locului pe care animalele de companie îl ocupă în vieţile noastre şi de a le răsfăţa şi admira chiar mai mult decât o facem deja.

Ce se poate face în această zi? Aveţi grijă de sănătatea animalului dumneavoastră de companie, curăţaţi animalul, continuaţi să îl dresaţi, plimbaţi-l, cumpăraţi-i o jucărie nouă, asiguraţi-i un culcuş confortabil. Cei care nu au animale de companie, pot adopta unul, pot dona bani unui adăpost local sau pot avea grijă de animalul de companie al unui prieten sau al unui membru al familiei atunci când aceştia sunt la serviciu sau trebuie să călătorească.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și