Ayrton Senna a murit pe 1 mai 1994, când monopostul Williams Renault pe care îl conducea a ieșit în decor și a lovit un parapet al circuitului de la Imola, în timpul Marelui Premiu de Formula 1 din San Marino.

Ayrton Senna da Silva s-a născut pe 21 martie 1960 în Sao Paolo, Brazilia. La 13 ani a debutat în competițiile de karting, iar în 1977 a câștigat titlul continental al Americii de Sud. În 1981 s-a mutat în Europa, a început să concureze în Formula Ford 1600, câștigând titlul în primul an.

Senna a debutat în Formula 1 în 1984, concurând chiar în Marele Premiu al Braziliei pentru echipa Toleman. Ulterior a trecut la Lotus, iar în 1988 a ajuns la McLaren. Cei șase ani petrecuți la McLaren au fost cei mai productivi din întreaga sa carieră. A câștigat trei titluri mondiale, de alte două ori fiind vicecampion mondial. A câștigat 35 de curse și 49 de pole position-uri. În 1993 s-a retras din Formula 1 și a plecat în SUA, însă a revenit după scurt timp și, după o scurtă aventură la McLaren, a semnat cu Williams la finalul anului.

Ayrton Senna a mai concurat în doar trei curse în 1994. Cea de-a treia a fost cea de la Imola, în care și-am pierdut viața. Senna ar fi lovit parapetul din virajul Tamburello cu aproape 220 km/oră. A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Bologna, unde medicii au constatat decesul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet