"Astăzi, 17 august, s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului naţional de bacalaureat - proba E).c), sesiunea august - septembrie 2021. Au participat 20.806 candidaţi din totalul celor 25.556 de candidaţi înscrişi. 4.721 de candidaţi au absentat, iar 29 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă", informează Ministerul Educaţiei.

Următoarea probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării - va avea loc miercuri, iar proba la Limba şi literatura maternă este programată joi.

Rezultatele sesiunii din august a Bacalaureatului se vor afișa pe 31 august
Afişarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12,00).

"Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 - 18,00, atât în format fizic, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora", afirmă sursa citată.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 - 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Procedurile de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale, conform metodologiei specifice, se vor desfăşura, la nivelul comisiilor de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal, în intervalul 23 - 31 august.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet