Acest bilanţ al Ministerului Sănătăţii, comunicat la ora locală 17:00 luni, este de două ori superior celui publicat cu 24 de ore mai devreme (180 de morţi).

El nu ţine seama totuşi decât de decesul în spitale al pacienţilor testaţi pozitiv şi ar putea deci subestima bilanţul real.

Potrivit serviciilor sanitare, pacienţii decedaţi în ultimele 24 de ore aveau între 19 şi 98 de ani.

Numărul cazurilor de bolnavi înregistrate oficial ajunge astfel la 25.150, adică o creştere cu peste 3.000.

Epidemia de COVID-19 l-a infectat deja pe premierul Boris Johnson, în prezent în carantină, pe ministrul sănătăţii Matt Hancock şi pe prinţul Charles, moştenitorul coroanei, ieşit luni din cele şapte zile reglementare de izolare strictă recomandate de autorităţile britanice.

În faţa agravării situaţiei din ultimele zile, guvernul - după ce a decretat o izolare generală a populaţiei - s-a lansat într-o cursă contracronometru pentru a-şi pregăti spitalele pentru valul actual de pacienţi.

Mai multe spitale de campanie sunt în curs de instalare, dintre care unul prevăzut cu 4.000 de paturi într-un centru de conferinţe din Londra ar urma să se deschidă în zilele următoare.

Dată fiind lipsa de personal pentru a face epidemiei, cu mulţi absenţi din cauza infectării sau a riscului de infectare, serviciul naţional de sănătate (NHS) a apelat la pensionari.

Ministerul de Interne a anunţat, între altele, prelungirea automată a vizelor pentru circa 2.800 de angajaţi străini ai NHS.

Potrivit Royal College of Physicians, un sfert dintre medicii NHS sunt scoşi din circuit, fiind bolnavi sau în izolare.

Guvernul a comandat de asemenea, în regim de urgenţă, aparate de respirat şi costume de protecţie companiilor producătoare.

Vizat de critici, el încearcă totodată să crească numărul testelor realizate, în prezent mult inferior necesităţilor, cu prioritate pentru personalul medical.

Autorităţile sanitare anticipează o continuare a creşterii numărului de spitalizări "timp de cel puţin două sau trei săptămâni, înaintea unei stabilizări şi scăderi graduale", a apreciat luni consilierul ştiinţific al guvernului, Patrick Valllance.

El a amintit că obiectivul urmărit este de a rămâne sub capacitatea de primire a serviciilor de îngrijire intensivă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și