A fost şi cazul acţiunii derulată ieri, 6 noiembrie, pe raza municipiului Baia Mare. În jurul orei 23.00, poliţiştii băimăreni au reuşit depistarea în trafic a unui tânăr de 29 de ani din comuna Cerneşti care transporta cu autoturismul cantitatea de 5kg tutun de fumat.

Valoarea pe piaţă a produsului accizabil care trebuia supus unui regim vamal şi marcării este de aproximativ 5.000 de lei.

Întreaga cantitate de tutun, din care s-ar fi putut confecţiona aproximativ 7000 de ţigarete, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

La reuşita acţiunii a contribuit şi echipajul format dintr-un agent de ordine publică şi câinele său, Black, chemaţi în sprijinul ofiţerilor de investigare a criminalităţii economice.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, continuă cercetările sub aspectul infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și