Ziua Internaţională a Educaţiei a fost onorată cum se cuvine şi la Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu Marmaţiei. Doamna director adjunct Maria Roman le-a vorbit elevilor şi profesorilor prezenţi în incinta Sălii Multimedia despre semnificaţia Zilei Mondiale a Educaţiei. Au urmat, în acelaşi spaţiu, proiectarea unor filme motivaţionale TED şi prezentarea unor prezentări ppt puse sub numele generic „Să ne cunoaştem ţara”.

Tot cu acest eveniment, la acelaşi liceu, au fost prezentate poveşti triste din vieţile unor copii din alte ţări care, în discordanţă cu dorinţa lor, sărăcia, războaiele sau mentalităţile de Ev Mediu îi împiedică să urmeze cursurile şcolare.

Participarea elevilor de la liceul mai sus amintit la evenimentul internaţional din 5 octombrie s-a materializat şi prin confecţionarea unor planşe tematice, prin desene inspirate, demne de apreciat din punct de vedere artistic şi un sugestiv joc de cuvinte în care elevii au fost invitaţi să scrie cuvinte legate de educaţie plecând de la ultimele două litere ale ultimului cuvânt care era deja scris pe tablă.

În cadrul Proiectului educaţional de o zi „Şcoala viitorului”, la Liceul Tehnologic Forestier s-au desfăşurat în aceaşi zi de 5 octombrie activitatea cu elevii „Educaţia din viitor” şi activitaea cu profesorii „Educaţia de azi şi de mâine”, având ca suport filme TED puse la dispoziţie cu multă promptitudine de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Maramureş.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și