Mulți oameni se plâng adesea de uscătoarele lor - ori nu usucă hainele și lenjeria de pat, sau unele pur și simplu refuză să pornească dacă există mai mult de 2 prosoape înăuntru.

Dacă vă aflați în această situație dificilă, este posibil să fie timpul să investiți într-un uscător de rufe electric nou. În articolul de astăzi, ne uităm la câteva semne obișnuite care vă spun că este timpul să vă procurați un uscător de rufe nou. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

1. Start, Stop, Start


Ați început să observați că, de fiecare dată când puneți o încărcătură de rufe în uscător, se pare că ciclul pornește, doar ca să se oprească o vreme mai târziu și apoi să reia după o jumătate de oră? În timp ce opririle ciclului pot indica o problemă electrică, există o șansă mult mai mare ca problema să fie mult mai simplă - uscătorul dvs. pur și simplu se supraîncălzește. Dacă v-ați curățat toate filtrele de scame și ați verificat orificiul de uscare al uscătorului pentru o trecere clară a aerului și problema persistă, este posibil să fie timpul să trebuiască să vă cumpărați un uscător de rufe nou.

2. Ceva miroase a ars


Un miros de ars care vine de la uscător de rufe este unul dintre cele mai periculoase lucruri care s-ar putea întâmpla. Este ceva ce nu trebuie trecut cu vederea dacă vă pasă de siguranța dvs. și este cu siguranță un semn grăitor că uscătorul de rufe trebuie înlocuit cât mai curând posibil. În câteva cazuri, mirosul de ars ar putea fi rezultatul unui filtru de scame care trebuie curățat, dar acest lucru nu va fi întotdeauna cazul. Alte cauze potențiale ale acestui miros ar putea fi un furtun de uscător de rufe care este rupt sau blocat. Amintiți-vă întotdeauna că mirosul de ars vă pune în pericol de incendiu, așa că înlocuirea uscătorului mai devreme decât mai târziu este de cea mai mare importanță.

3. Pur și simplu nu se mai rotește


Dacă toba uscătorului dvs. refuză să se învârtă, aproape că vă putem garanta că hainele dvs. nu vor ieși moi, pufoase și calde din uscător. Unul dintre principalii vinovați ai unei tobe care nu se va învârti este o centură ruptă și, în unele cazuri, o supraîncărcare de rufe în uscătorul de rufe. Puteți solicita oricând un expert pentru a evalua daunele și a le repara, dar dacă problema persistă, este mai mult decât probabil să fiți nevoiți să cumpărați un nou uscător în curând.

4. Zgomote alarmante


Zgomotele puternice de metal sunt un indicator al unei probleme grave cu rulmenții motorului uscătorului. Dacă nu este verificat de un profesionist la timp, este posibil ca uscătorul dvs. să ajungă să fie deteriorat și să aibă nevoie de reparații extensive. Rulmenții deteriorați vor duce aproape instantaneu la o defecțiune completă a uscătorului și pot provoca daune suplimentare, dacă nu sunt atenți. Dacă vă aflați într-o situație dificilă, iar uscătorul dvs. este deteriorat, este posibil să aveți nevoie să investiți într-unul nou și să nu mai ignorați zgomotele de acum încolo.

5. Pur și simplu nu este suficient de cald


În cele din urmă, dacă uscătorul nu reușește să se încălzească suficient pentru a vă usca hainele într-un mod eficient, acesta este un semn prost. Funcționează normal, dar nu reușește să se încălzească? Cea mai frecventă cauză a acestei probleme este deteriorarea elementului de încălzire. Deși aceasta este o problemă care poate fi remediată, poate ajunge să vă coste mai mult să o reparați decât ar fi să ieșiți și să vă cumpărați un uscător de rufe nou.

Uscătoarele de rufe sunt mașini pretențioase, iar îngrijirea lor este esențială pentru a-și păstra longevitatea. Sperăm că acest articol vă va oferi o oarecare perspectivă asupra unora dintre semnele unui uscător de rufe care trebuie înlocuit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și