Aseară, la ora 19.50, poliţia a fost sesizată că pe bulevardul Traian din municipiul Baia Mare a avut loc un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane iar conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei.

În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate, poliţiştii au constatat că un băiat de 12 ani, care s-a angajat în traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni la culoarea verde a semaforului, a fost surprins şi accidentat de un autoturism al cărui conducător auto şi-a continuat deplasarea. Băiatul a fost transportat la spital unde a beneficiat de îngrijiri medicale dar nu a necesitat internarea.

La aproximativ o oră de la sesizare, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au identificat un băimărean de 27 de ani, bănuit de comiterea accidentului. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, astfel că a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Poliţiştii maramureşeni reamintesc că integritatea corporală şi chiar viaţa victimei sunt puse în pericol prin neluarea măsurilor de prim ajutor sau de transportare la cea mai apropiată unitate spitalicească. Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a
poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

Conform Codului Penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet