O primă întâlnire a avut loc astăzi, 3 martie 2017, la Consiliul Județean Maramureș, cu reprezentanți ai Ministerului Turismului, ai agențiilor de turism din Maramureș, centrelor de informare turistică, dar și operatori economici de pe raza județului. Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, a făcut o scurtă prezentare a conceptului acestei ediții, dar și a programului propus prin acțiunea de promovare turistică a județului Maramureș „Haida, hai la Maramu’!”.

„Sub îndemnul Haida, hai la Maramu’!, ne propunem să organizăm cea mai amplă acțiune de promovare a Maramureșului ca și destinație turistică. Aceasta se va desfășura în cadrul evenimentului Zilele Maramureșului, care va avea loc în a doua parte a lunii mai. Vom avea ca invitați un grup țintă format din ambasadori ai misiunilor diplomatice în România, dar și ale României în alte țări, turoperatori naționali și internaționali, reprezentanți ai agențiilor de turism, dar și reprezentanți ai Ministerului Turismului și Federației Patronatelor din Turismul Românesc. Vom arăta cu această ocazie unicitatea Maramureșului și oportunitățile de afaceri în domeniul turismului pe care județul Maramureș le oferă”, a precizat Ioan Doru Dăncuș, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș.

Elementul de noutate al acestei ediții îl reprezintă organizarea unui infotrip destinat grupului țintă. Oaspeții vor avea posibilitatea de a vizita câteva din cele mai importante zone ale Maramureșului, atât din punct de vedere turistic, cât și cultural și spiritual, printre care amintim Cimitirul Vesel, Mocănița și Mănăstirea Bârsana. Programul propus este unul foarte bine structurat, în așa fel încât pe parcursul șederii în Maramureș, invitații să viziteze și să identifice puncte de interes atât pentru investiții, cât și pentru petrecerea vacanțelor. Totodată, va fi valorificat și promovat proiectul implementat de Consiliul Județean Maramureș, „Circuitul Bisericilor de Lemn din Maramureș”, prin efectuarea unei vizite la câteva biserici de lemn, precum cea din Ieud, Rozavlea sau Şurdeşti. Va fi evidențiată și zona montană prin realizarea unor vizite în stațiunile Borșa, Șuior și Mogoșa.

Sunt planificate o serie de întâlniri și discuții în vederea încheierii de protocoale, dar și de prezentare a strategiei de dezvoltare turistică a județului Maramureș și a destinației ecoturistice Ocna Şugatag – Budeşti – Călineşti – Mara. Nu vor lipsi din cadrul evenimentului momentele artistice oferite de artiști maramureșeni consacrați, dar și momentele petrecute în aer liber, care să ilustreze momente din viața oamenilor simpli de la țară. Oficialii administrației județene vor înmâna unor personalități maranmreșene care au promovat și promovează în continuare Maramureșul, titlul de „Ambasadori ai turismului maramureșean”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și