Tot mai muți oameni ajung la spital cu mușcături de căpușe. Specialiștii atrag atenția că trebuie să ne protejăm de insectele acestea, mai ales când ieșim în natură.
A început sezonul căpușelor și tot mai mulți oameni ajung la spital din cauza mușcăturilor acestor insecte.
Este bine de știut că și animalele de companie pot aduce căpușe în casă, de aceea, este indicat ca în momentul în care intrați în casă, pe lângă faptul că adulții trebuie să se verifice, trebuie verificați și copiii, dar și animalele de companie.
Boala Lyme este cea mai des întâlnită din cauza mușcăturilor de căpușe, de aceea este foarte important, ca în momentul în care observați că aveți pe dumneavoastră o căpușă, să fiți foarte atenți în momentul în care o extrageți.
Este important ca insecta să nu se rupă.
Medicii recomandă ca în cazul în care găsiți o căpușă pe corp, să mergeți de urgență la spital, pentru ca aceasta să fie scoasă.
Cum ne protejăm de căpușe?
- La întoarcerea de la o plimbare în natură, pielea tuturor (inclusiv a animalelor de companie) trebuie atent verificată (mai ales zona scalpului, în spatele urechilor, în jurul gâtului, în sprâncene, în axilă, în zona ombilicului, a chilotului, a gleznelor, în spatele genunchilor, între degetele de la picioare)
- În zona de pădure și în zonele frecventate de turme de oi/capre sau de căprioare sălbatice, copiii trebuie să poarte bluze și pantaloni lungi, de culoare deschisă, cu manșetele introduse în șosete
- Utilizați produse insecticide speciale împotriva căpușelor
- Pentru protecția împotriva encefalitei transmise de căpușă, există vaccin disponibil care se poate include în schema de vaccinare
Preluare: Antena3.ro