Cu 19 voturi „pentru” a fost intrunit cvorumul necesar pentru a aproba organizarea evenimentului ”Zilele Maramuresului – Haida, hai in Maramures”, editia a IV-a, dar si incheierea unui Acord de cooperare pentru organizarea evenimentului ”Maramures Auto – Moto – Show. Alesii judeteni prezenti au aprobat si contributia Consiliului Judetean Maramures la diferite actiuni finantate din rezerva bugetara, dar si comisiile de solutionare a contestatiilor la selectia ofertelor culturale si a actiunilor in domeniul tineretului, selectate pentru finantare nerambursabila din bugetul propriu al judetului Maramures, pe anul 2018.

„Judetul Maramures este una dintre destinatiile turistice cele mai populare si mai frecventate din Romania, atat pentru turistii autohtoni, cat si pentru cei straini, prin prisma ofertei sale extrem de bogate si autentice, care cuprinde atat obiective de patrimoniu natural cat si cultural, unice in Romania.

Evenimentele de promovare a Judetului Maramures, care se vor desfasura in perioada 8 – 13 mai 2018, sub denumirea ”Zilele Maramuresului”, vor valorifica identitatea culturala a judetului dar si resursele sale materiale si spirituale printr-o serie de actiuni. Organizarea acestor evenimente reprezinta un proiect care isi propune sa puna in valoare mestesugurile transmise de la stramosi, frumusetea portului popular, dansul si cantecul din Maramures, prin intermediul obiceiurilor si traditiilor pastrate de-a lungul secolelor intacte, reusind sa starneasca interesul pentru a fi recunoscute atat la ele acasa cat si inafara tari si sa formeze brandul Maramuresului.

Prin intermediul acestui proiect se doreste si atragerea unui numar cat mai mare de turisti care sa participe la aceste evenimente si de a veni in sprijinul operatorilor economici din domeniul turismului, care vor avea posibilitatea sa-si ofere serviciile”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și