Ileana Ciuculete s-a născut la 20 septembrie 1957, în comuna Vela, la interferența județului Dolj cu județul Mehedinți.

Datorită calităților vocale deosebite, a fost angajată de la 14 ani, cu dispensă de vârstă, la orchestra de muzică populară "Doina Olteniei" a Filarmonicii din Craiova, sub bagheta dirijorului Dumitru Botezatu, potrivit biografiei postate pe pagina de Facebook a artistei, www.facebook.com/pg/IleanaCiuculeteOfficial.

A absolvit Liceul de matematică-fizică "Traian", din Drobeta Turnu-Severin.

De-a lungul carierei artistice, a fost angajată ca prim-solistă la Ansamblul "Danubius" din Drobeta Turnu-Severin, la Ansamblul "Nicolae Bălcescu" din Craiova și la prestigiosul ansamblu folcloric "Călușul" din Scornicești. A colaborat cu toate ansamblurile artistice din țară în turnee și spectacole.

Solistă apreciată de public pentru creațiile proprii și pentru stilul specific de a cânta, dinamic și melodios, a avut o bogată activitate discografică, însumând 30 de albume și peste 400 de melodii proprii.

Din discografia artistei, amintim albumele: "De ce-i lăsat dorul dor", "Dragostea e rău de foc", "Primavara înfloare dorul", "Într-o zi de mai cu soare", "Cântece de voie bună", "Tinerețe, nu pleca", "Ce e dragostea în lume", "Bobocel de trandafir", "Eu le-am spus ochilor mei", "Măi Ileană, măi olteancă", "Neicuță din Calafat", "Asta sunt, n-aveți ce-mi face", "Am venit cu drag la voi", "Ciorba de curcan", "Prost ai fi dacă mă crezi", "Pân la tine mândro, la Sălaș", "Din Timoc la Chișinău".

De-a lungul carierei artistice, a fost premiată în țară cu trei discuri de aur și cu un disc de platină, iar în Serbia cu un disc de aur.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și