"Ne-a parasit marele muzician Dan Andrei Aldea! Drum lin catre stele, Om Bun!", a scris Nicu Alifantis, pe reţeaua de socializare.

Cine a fost Dan Andrei Aldea

Dan Andrei Aldea s-a născut pe 9 martie 1950 în București.

Dan Andrei Aldea a absolvit ├«n 1968 Liceul de muzic─â ÔÇ×George EnescuÔÇŁ din Bucure╚Öti, dup─â care a fost admis ├«n toamna aceluia╚Öi an ├«n Conservatorul ÔÇ×Ciprian PorumbescuÔÇŁ.

Aldea fusese primit ├«n forma╚Ťia Sfinx de pu╚Ťin timp ╚Öi a fost exmatriculat pentru c─â nu s-a prezentat c├óteva luni de zile la ╚Öcoal─â, timp ├«n care a dob├óndit cuno╚Ötin╚Ťe de chitar─â.

├Än toamna lui 1969 va sus╚Ťine din nou examenul de admitere ╚Öi promoveaz─â ├«n 1973 sec╚Ťia vioar─â, la clasa lui Dan Cump─âta.

Studiaz─â ├«n paralel muzica clasic─â ╚Öi muzica rock; face parte din mai multe forma╚Ťii, precum: Dacicus, Memphis.

1968 ├«l g─âse╚Öte pe Aldea al─âturi de bateristul Marian Toroimac, dup─â ce ambii p─âr─âsiser─â Memphis, ├«ncerc├ónd s─â intre ├«n forma╚Ťia Sfinx a lui Corneliu ÔÇ×BibiÔÇŁ Ionescu.

Plecat pentru c├óteva luni de zile, acesta revine apoi ├«n forma╚Ťia Sfinx cu o experien╚Ť─â mai bogat─â dec├ót cu un an mai devreme ╚Öi se impune ca lider al ei, transform├ónd-o ├«n una dintre cele mai de succes forma╚Ťii rom├óne╚Öti de rock progresiv.

În România, a participat ca solist vocal, instrumentist, compozitor sau aranjor pentru câteva sute de piese, sub nume propriu sau în ajutorul altor muzicieni, notează Wikipedia.

Citește și

loading...