"Ne-a parasit marele muzician Dan Andrei Aldea! Drum lin catre stele, Om Bun!", a scris Nicu Alifantis, pe reţeaua de socializare.

Cine a fost Dan Andrei Aldea

Dan Andrei Aldea s-a născut pe 9 martie 1950 în București.

Dan Andrei Aldea a absolvit în 1968 Liceul de muzică „George Enescu” din București, după care a fost admis în toamna aceluiași an în Conservatorul „Ciprian Porumbescu”.

Aldea fusese primit în formația Sfinx de puțin timp și a fost exmatriculat pentru că nu s-a prezentat câteva luni de zile la școală, timp în care a dobândit cunoștințe de chitară.

În toamna lui 1969 va susține din nou examenul de admitere și promovează în 1973 secția vioară, la clasa lui Dan Cumpăta.

Studiază în paralel muzica clasică și muzica rock; face parte din mai multe formații, precum: Dacicus, Memphis.

1968 îl găsește pe Aldea alături de bateristul Marian Toroimac, după ce ambii părăsiseră Memphis, încercând să intre în formația Sfinx a lui Corneliu „Bibi” Ionescu.

Plecat pentru câteva luni de zile, acesta revine apoi în formația Sfinx cu o experiență mai bogată decât cu un an mai devreme și se impune ca lider al ei, transformând-o în una dintre cele mai de succes formații românești de rock progresiv.

În România, a participat ca solist vocal, instrumentist, compozitor sau aranjor pentru câteva sute de piese, sub nume propriu sau în ajutorul altor muzicieni, notează Wikipedia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și