Anunţul a fost făcut de pe Facebook de Fuego, care a precizat că a cunoscut-o foarte bine pe Maria Butaciu şi este profund îndurerat de trecerea ei în nefiinţă.

Maria Butaciu, un om bun, cald, vesel, plin de viaţă şi înţelepciune
"Cu tristeţe am aflat acum de la Mioara Velicu, îndurerată, că a plecat buna noastră prietena, marea artistă, Maria Butaciu! Se-ntâmplă să mă copleşească amintiri, clipe frumoase petrecute împreună, turnee, emisiuni şi nenumărate momente ce m-au marcat! A fost un om bun, cald, vesel, plin de viaţă şi înţelepciune! Ne-a bucurat pe toţi cu învăţăturile sale, iar mie mi-a fost model, exemplu de conduită! Artiştii cumva nu mai sunt ai noştri, sunt ai publicului, şi cred că publicul trebuie să şi-o amintească veşnic, demnă, autentică, mândră, o pagină importantă a folclorului românesc! Acum, de Centenar, la 100 de ani de la unire, Maria Butaciu şi-a lăsat vălul, şi-a asezat pălăria simbolică peste România mare, care o iubeşte ca pe-o nestemată! Rămas bun, prietenă dragă, mare doamnă a României!", a scris Fuego, pe Facebook.

Şi Sofia Vicoveanca a transmis un mesaj de condoleanţe

"Îmi pare aşa de rău că pleci, MARIA! Cea cu coasa îi pusă rău pe cântecul popular, ne seceră artiştii şi colegii, unul după altul!...Maria, dragă noastră Maria, câtă bucurie ai dat tu lumii, când ajungi în rai, îmi doresc s-o găseşti toată acolo, să-ţi fie inima fericită şi împăcata pe veşnicie!!! Drum lin spre cer, Maria! Lacrimile mele se împletesc în astă seară cu lacrimile Bistriţei, cu lacrimile Ardealului, cu lacrimile românilor, pentru a-ţi face ţie cărarea cât mai lină spre Înalt!...", a transmis, pe Facebook, Sofia Vicoveanca.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și