Mitzura Domnica Arghezi s-a născut la 10 decembrie 1924, la București.
A fost aleasă de două ori în funcția de deputat, în legislaturile 1996 — 2000 și 2000 — 2004, pe listele Partidului România Mare. Între anii 2005 — 2010 a fost membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune din partea PRM.

De asemenea, Mitzura Arghezi este cunoscută și ca actriță. A jucat în peste 100 de piese de teatru și 18 filme.

*Marius Marinescu: Prin plecarea Mitzurei Arghezi, pierdem legătura cu marii noștri scriitori

Fostul senator Marius Marinescu este de părere că prin moartea Mitzurei Arghezi se pierde legătura cu marii scriitori.

„Prin plecarea Mitzurei Arghezi, pierdem legătura cu marii noștri scriitori. Prin domnia sa aveam impresia că marele poet Tudor Arghezi trăiește. Așa îl percepeam cu toții”, a declarat pentru AGERPRES Marinescu, pentru care 2015 este „un an trist, un an nefast, de doliu național, în care cultura română a pierdut mari personalități precum Christine Valmy, Octavian Naghiu, Corneliu Vadim Tudor, Paula Iacob”.

El a spus că a luat parte alături de fiica marelui poet la numeroase acțiuni politice sau culturale.

„Am participat cu Mitzura Arghezi la multe acțiuni politice, de protecție a mediului și a animalelor. Mă suna tot timpul, în ultima perioadă, când nu mai era în politică și mă întreba de evenimentele politice sau culturale. Am fost și la Țebea cu domnia sa și la Mănăstirea Sfântului Andrei din Constanța”, a povestit Marius Marinescu.

* Stela Popescu despre Mitzura Arghezi: Orice artist care dispare provoacă o mare durere

Actrița Stela Popescu este de părere că decesul Mitzurei Arghezi reprezintă „o mare durere” pentru teatrul românesc.

„Orice artist care dispare provoacă o mare durere pentru că teatrul a fost întotdeauna un leac pentru sufletele oamenilor și pentru aceasta artiștii merită un plus de tandrețe și de tristețe în momente din acestea, mai ales că dispare o generație care a fost o generație extraordinară. Dispar încet-încet și se așterne durerea printre noi toți”, a declarat, marți, pentru AGERPRES, Stela Popescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și