Pe Transalpina, pentru ca circulaţia să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, mai multe utilaje au ieşit pe traseu, cu lame şi antiderapant, ca să deszăpezească. În ultimele două zile, a nins şi pe Transfăgărăşan. Preventiv, drumarii au aruncat pe şosea o tonă de antiderapant.

"Zăpada se aşterne. Cu toate acestea, nu este o problemă de siguranţă a traficului. Situaţia este sub control. Sfătuim participanţii la trafic să adapteze viteza, să aibă maşinile echipate pentru condiţii de iarnă. Vom încerca să ţinem acest sector de drum cât mai mult timp posibil şi cât timp vremea ne permite", a declarat directorul regional al Direcţiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRPD) Braşov, Tudor Duţu. Momentan, cele două trasee montante vor rămâne deschise circulaţiei.

Temperaturile se răcesc de la jumătatea săptămânii viitoare
Începând de mâine şi până miercuri, vremea se va încălzi. În sudul şi vestul ţării, temperaturile vor fi mai mari decât în mod normal: până la 17 grade Celsius. De la jumătatea săptămânii, însă, temperaturile vor scădea.

"O masă de aer rece stă cumva la pândă, la nord-est de ţara noastră. Sunt semnale că acea masă ar coborî peste noi undeva la jumătatea săptămânii. Ar uma o răcire care o să se simtă mai ales în sudul, centrul şi estul României. Cu siguranţă sunt şanse să avem parte de lapoviţă şi ninsori, nu numai în zona montană, ci şi în zonele mai joase de relief", a transmis meteorologul Mihai Timu.

În Capitală, dimineţile următoare se anunţă a fi reci, cu minime cuprinse între 2 şi 4 grade Celsius. În zonele joase, dimineţile vor fi ceţoase.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și