În total, 137.344 de absolvenți de clasa a XII-a din promoția curentă, dar și din promoțiile anterioare, s-au înscris la probele scrise de la Bacalaureat, care se vor susține în 473 de centre de examen. De asemenea, potrivit datelor Ministerului Educației, lucrările vor fi corectate în 87 de centre de evaluare.

„În Maramureş sunt 3.540 de elevi înscrişi, dintre care 3.011 din promoţia 2016 şi 529 din promoţiile anterioare. Examenul a decurs firesc, fără niciun incident”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

Probele scrise de la Bacalaureat încept luni, 4 iulie, cu testul de la Limba și Literatura Română, urmând ca marți să aibă loc proba la Limba Maternă, miercuri (6 iulie), candidații să susțină proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar vineri va avea loc proba la alegere în funcție de profilul liceal absolvit, care se susține la una din 10 materii: geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie și economie.

Afișarea rezultatelor se va face pe 12 iulie, la avizierele liceelor și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până la orele 16:00, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între orele 16:00 – 20:00. Rezultatele finale se vor publica în data de 16 iulie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet