În anunțul de organizare a concursului apar și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele interesate să participe: studii nivel de licență + masterat, vechime în domeniu, atestat de operare pe calculator etc.

Concursul a fost câștigat de către un domn Ciobanu, apropiat al directorului societății Urbana, Ioan Șuștic.

Problema care se ivește este că acest concurs s-a realizată fără a exista un Regulament de concurs aprobat de Consiliul local al municipiului Sighet, așa cum prevede legea: HG 1332 / 2010 art. 9 alin 2); L155 / 2010 art. 30 lit b) și art. 31 lit h). Articolele de mai sus, extrase din legi care fac referire la organizarea și funcționarea Poliției locale, arată că în cadrul acestei instituții orice concursuri se vor organiza doar în baza unui Regulament de concurs aprobat de către Consiliul local.

H.G. 1332 / 2010 privind Organizarea și funcționarea Poliției locale prevede la art. 9 alin. 2) următoarele: „Condițiile de organizare și de desfășurare a Concursului sau a Examenului se stabilesc prin hotărâre a Consiliului local, la propunerea Primarului, cu respectarea prevederilor legale în vigoare”.

În fapt, condițiile de participare ale candidaților și de organizare a Concursului au fost stabilite de către primarul Ovidiu Nemeș în mod direct (anunțul de organizare a concursului este avizat și semnat pentru Primar Ovidiu Nemeș), fără a exista o HCL în acest sens. Putem presupune că aceste condiții de participare la Concurs au fost stabilite astfel încât poziția de director executiv al Poliției locale să fie câștigată de către „cine trebuie”, nu de către cine merită. Să nu uităm că se apropie alegerile locale și că Poliția locală are un rol important în organizarea alegerilor, așa că de ce nu și-ar pune Ovidiu Nemeș apropiați în funcțiile cheie, oameni care să răspundă la comenzi, pentru că doar astfel ar mai putea câștiga încă un mandat.

Conform unor surse din interiorul Primăriei Sighet, organizarea Concursului a fost deja contestată, iar DNA a deschis un dosar de urmărire penală pentru un presupus abuz în serviciu înfăptuit de către Primarul Ovidiu Nemeș și alți funcționari, în sensul că aceștia au dispus organizarea unui concurs de ocupare a funcției de director executiv al Poliției locale Sighet cu nerespectarea prevederilor legale.

Dacă informațiile de mai sus se confirmă, ajungem la concluzia că toate angajările prin concurs din cadrul Poliției locale Sighet s-au făcut în mod ilegal și devin nule de drept.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

ABUZ ÎN SERVICIU sub marca OVIDIU NEMEȘ - Concursul pentru postul de Director executiv al Poliției locale Sighet s-a organizat în mod ilegal

Tatuaje Sighet

Citește și

loading...