Metoda aleasă nu este însă una utilizată în mod normal și anume să îl cumpere, ci pur și simplu se dorește a fi proprietar pe teren.

În fapt, la începutul acestei luni proprietarul terenului a început construcția unui gard provizoriu pentru a-l delimita clar de celelalte terenuri existente în zonă.

În timp ce domnul Cozuc monta stâlpii pentru gard, a fost abordat de către viceprimarul comunei, domnul Petrovan Cristian, care i-a reproșat că și-a îngrădit terenul, zicând că de fapt terenul aparține Consiliului Local si că împrejmuirea se face ilegal.

Proprietarul terenului mai arată că în vara anului 2013 viceprimarul Petrovan Cristian a ridicat nivelul terenului cu pământ rezultat de la reabilitarea DN 18, cu utilajele constructorului. Din acest motiv l-a anuntat pe proprietar ca își dorește terenul pentru sine.

Proprietarul deține acte în regulă pe teren – contract de vânzare-cumpărare încheiat la notar în anul 2005, plus schițe topo, plan de amplasament etc.

Viceprimarul comunei amenință ca va demola gardul. Acesta ne comunică faptul că a primit o reclamație la Primărie din care rezultă că domnul Cozuc a construit gardul fără autorizație și ocupând domeniul public.
Legea nu prevede obligativitate din partea proprietarului care își construiește un gard provizoriu, ci doar pentru gard definitiv, cu fundație etc.

Proprietarul a fost somat prin adresa nr. 4580 / 2013 de către Primarul comunei Bocicoiu Mare să demoleze gardul, în caz contrar gardul va fi demolat de către Primărie pe cheltuiala proprietarului.
Menționăm că adresa cu numărul de mai sus, deși poartă numele primarului Lazarciuc Liviu ca semnatar, de fapt este semnată de către viceprimarul comunei, domnul Petrovan Cristian.

Contactat telefonic, primarul comunei Bociciou Mare, domnul Lazarciuc Liviu, a declarat pentru Sighet 247 că nu știe nimic despre existența adresei prin care obligă proprietarul la demolarea gardului respectiv și că va analiza situația luni, 9 decembrie. De asemenea domnul Lazarciuc a mai spus că nu se pune problema vreunei demolări atât timp cât nu există vreo concluzie a unei Comisii formate din inginer topograf și reprezentanți ai Primăriei care să concluzioneze că gardul este amplasat ilegal. Totodată Primarul comunei ne-a declarat că va anula adresa cu numărul 4580 / 2013, pe care o consideră fără temei legal, din cele relatate de noi.

Viceprimarul comunei, domnul Petrovan Cristian, ne-a declarat telefonic că nu este necesar niciun act pentru a demola gardul în cauză, iar proprietarul, dacă este nemulțumit, nu are decât să acționeze autoritatea locală în judecată. Acesta ne-a mai comunicat faptul că își susține poziția conform căreia gardul care împrejmuiește terenul respectiv este construit ilegal și va merge mai departe cu acțiunea de demolare, care va avea loc luni, 9 decembrie 2013. În zona terenului se află și vana principală de alimentare cu apă a întregii localități, pe care domnul Cozuc a îngrădit-o.

Domnul viceprimar Petrovan a declarat că dânsul, împreună cu inginerul Primăriei și cu domnul primar Lazarciuc, au analizat actele. În urma analizei actelor, primarul comunei a solicitate ca legea să fie respectată și luarea măsurilor care se impun. Domnul Petrovan ne-a mai declarat că există încă un caz similar la Crăciunești, unde urmează să se demoleze un gard tot în 9 decembrie 2013, ca urmare a ocupării domeniului public.

Noi nu putem decât să așteptăm ziua de luni să vedem cum vor decurge evenimentele.

Vom reveni în zilele următoare cu detalii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și