La această oră o macara de mari dimensiuni eliberează gabaritul pentru reluarea circulației. Traficul se desfășoară cu preluarea pasagerilor de la trenurile afectate cu mijloace auto, a declarat Alina Predescu, purtătorul de cuvânt al CFR Calatori.

Accidentul s-a produs miercuri seară, în localitatea Câineni, din județul Vâlcea. Un vagon de tren s-a răsturnat după ce a lovit un TIR, iar șase persoane au fost rănite.

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale SMURD, două ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Vâlcea și o autospecială pentru descarcerare. Răniții sunt șoferul tirului și cinci pasageri din tren, potrivit sursei citate. „După primele cercetări, se pare că șoferul unui TIR încărcat cu grâau a adormit la volan și a intrat pe contrasens, apoi a rulat pe o pășune, oprindu-se pe calea ferată, moment în care a fost lovit de un tren regio (vagon autopropulsat). Vagonul, în care se aflau 7-8 persoane, s-a răsturnat. Toate persoanele au fost scoase din vagon. Unul dintre pasagerii din tren este posibil să fie rănit mai grav”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea.

Accidentul a avut loc în satul Robești, din localitatea vâlceană Câineni, iar trenul circula pe ruta Sibiu – Vâlcea. „În aceasta seară, în zona Câineni-Cornetu, un tir s-a prăbușit de pe șosea intrând în gabaritului căii ferate. În jurul orei 20:55, trenul Regio 2464, Podu Olt — Băbeni, a intrat în coliziune cu tirul, la o curbă după stația Câineni, și a deraiat. În tren, în afară de personalul feroviar, se mai aflau 4 pasageri. Aceștia sunt preluați de mijloace auto, puse la dispoziție de companiile feroviare, și sunt transportați la destinație. Până la eliberarea liniei curente se va asigura, de asemenea, transbordarea pasagerilor cu mijloace auto de la trenurile afectate. La locul incidentului a ajuns ambulanța SMURD care a preluat un călător rănit și pe mecanicul de locomotivă. Echipe feroviare de la Siguranța Circulației CFR Călători și CFR Infrastructura se deplasează la fața locului”, precizează reprezentanții companiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și