Ieri, la ora 19,50 poliţiştii Secţiei 5 Ocna Şugatag au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că pe DN 18 în localitatea Berbeşti, s-a produs un accident de circulaţie.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că un pieton aflat în stare de ebrietate care se deplasa aproape de mijlocul părţii carosabile pe DN 18, a fost surprins şi accidentat uşor de un autovehicul care circula regulamentar dinspre Sighetu Marmaţiei spre Baia Mare.

Accidentul s-a produs pe fondul iluminatului public nefuncţional pe acea porţiune de drum dar şi pentru că pietonul nu purta vestă reflectorizantă.

Pe timp de noapte, pietonul sau persoana asimilată acestuia care circulă pe partea carosabilă a drumului, care nu este prevăzut cu trotuar sau acostamente, trebuie să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii fluorescent-reflectorizante sau să poarte o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri.

Întrucât pietonul şi-a continuat deplasarea, conducătorul auto l-a oprit şi a anunţat poliţia. El a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale iar în urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul conducătorului auto, un băimărean de 43 de ani, rezultatul testării a fost zero.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și