Un procuror de la Parchetul de pe l├óng─â Judec─âtoria N─âs─âud a ├«nceput o anchet─â ├«ntre Telciu ┼či Fiad, acolo unde miercuri seara ┼čase vagoane ale unui tren de marf─â ├«nc─ârcat cu bu┼čteni au deriat ┼či alte trei s-au r─âsturnat.

Procurorul Sorin Costel Cărlăţean de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a declarat, joi, că a făcut deja cercetarea la faţa locului pentru constatări preliminare, dar că va transmite dosarul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

ÔÇŁEu am f─âcut cercetare la fa┼úa locului, am f─âcut constat─âri preliminare, dar ├«n cursul zilei de azi (joi -n.r.) voi transfera dosarul Parchetului de pe l├óng─â Curtea de Apel Cluj care va continua cercet─ârile ┼či va prelua cazulÔÇŁ.

ÔÇŁNu ne putem pronun┼úa deocamdat─â asupra cauzelor care au dus la deraierea celor ┼čase vagoane ale trenului ┼či r─âsturnarea a ├«nc─â trei. Trebuie f─âcute expertize de specialitateÔÇŁ, a declarat el.

La r├óndul lui ┼čeful Poli┼úiei Transporturi Feroviare Bistri┼úa-N─âs─âud Ioan Mur─â┼čan a declarat, joi, c─â ├«n urma cercet─ârilor f─âcute la fa┼úa locului a constata c─â nu lipsesc elementele de siguran┼ú─â din infrastructura feroviar─â.

ÔÇŁAm verificat ┼či noi linia ca s─â vedem dac─â nu cumva s-au furat componente de siguran┼ú─â, dar toate erau la locul lor. Linia era neatins─â din acest punct de vedereÔÇŁ.

ÔÇŁSpeciali┼čtii de la CFR Infrastructur─â, de la CFR Marf─â ┼či procurorii vor stabili cauzele acestui accidentÔÇŁ, a declarat Mur─â┼čan.

Potrivit sursei citate, miercuri seara a ajuns la locul accidentului o macara care va ├«ncerca s─â repun─â pe ┼čine vagoanele r─âsturnate.

ÔÇŁDup─â p─ârerea mea, nu va fi u┼čor de reparat linia ├«ntruc├ót este ├«ndoit─â. ├Än plus, este afectat─â ┼či o parte a podului (viaductului pe care s-a petrecut accidentul -n.r.). ┼či acolo trebuie f─âcute lucr─âri de consolidare. Mi-e greu s─â spun c├ót va dura p├ón─â va fi ref─âcut tronsonul respectiv. Nu am auzit pe nimeni s─â avanseze vreun termenÔÇŁ, a mai spus ┼čeful Poli┼úiei TF Bistri┼úa-N─âs─âud.

Potrivit sursei citate, ├«nc─â de miercuri seara, a ├«nceput transbordarea c─âl─âtorilor ├«ntre Dealul ┼×tef─âni┼úei ┼či Salva.

ÔÇŁCFR a ├«nchiriat autobuze, iar c─âl─âtorii sunt transborda┼úi. Nu vor fi probleme din acest punct de vedereÔÇŁ, a declarat el.

┼×ase vagoane ale unui tren de marf─â ├«nc─ârcate cu bu┼čteni au deraiat miercuri seara ├«ntre Fiad ┼či Telciu, iar trei s-au r─âsturnat, linia ferat─â fiind blocat─â pe por┼úiunea respectiv─â.

Citește și

loading...