Ofilita coroanӑ de flori de la baza Monumentului Eroilor e tot acolo. Respect pentru vieţile tinere curmate mult prea repede prin tranşeele patriei care trebuia apӑratӑ? Ce-i ӑla?

Vine câte o zi peste cel ce-a fost odinioarӑ un oraş frumos şi îngrijit, acum jegos şi nebӑgat în seamӑ de votaţii noştri, când elanul patriotic izbucneşte din piepturile ornate cu tricolor. Atunci, la zilele festive, se depun coroane de flori, se ţin discursuri, se fac poze de grup, se joacӑ şi se cântӑ popular(e).

Dupӑ emoţionantele momente de înflӑcӑrare patrioticӑ, se lasӑ liniştea. Din când în când liniştea (sau adormirea, mai degrabӑ) e perturbatӑ doar când se mai astupӑ câte o groapӑ din cele nenumӑrabile care dau aspectul unic al drumurilor Sighetului. Prea ocupaţi cu pregӑtirea altor evenimente grandioase, ce mai conteazӑ o inesteticӑ, ofilitӑ şi prӑfuitӑ coroanӑ de flori? Oare cine-a pus-o acolo, e responsabil şi cu ridicatul? Daca-a pus-o opoziţia, tot ea trebuie s-o ia de-acolo? Dac-a pus-o actuala majoritate care bine spre foarte bine ne administreazӑ oraşul-sat, tot ea ar trebui sӑ se implice în opera de îndepӑrtare a simbolului ofilirii pe zi ce trece a cândva mândrului oraş din Maramureş?

De data aceasta am fotografiat Monumentul Eroilor (care pare din ce în ce mai mult a fi Ansamblul Nepӑsӑrii) din alt unghi. Se vede cӑ orientarea ofilitei coroane e acum alta. Cineva s-o fi dus poate pe-acolo cu gând s-o îndepӑrteze. A mişcat-o puţin, dar şi adus aminte cӑ n-are autorizaţie. Cine ştie ce amendӑ ar fi putut primi... Încӑ puţinӑ rӑbdare şi materialul biodegradabil se va micşora atât de mult, încât obiectul vrajbei noastre nu va mai putea fi observat. E şi asta o metodӑ de a rezolva ce-i de rezolvat: rӑbdarea şi nepӑsarea, cӑ doar timpul, în final, le rezovӑ pe toate. Chiar şi pe noi, chiar şi pe ei.

Mӑ uit din nou la poza Monumentului. E, într-adevӑr, fӑcutӑ din alt unghi, dar problema-i aceeaşi. Pânӑ când ???

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și