Modalitatea folosită în cadrul acestei acţiuni pentru ilustrarea necesităţii utilizării centurii de siguranţă a fost simularea unui accident rutier frontal, la o viteză de deplasare a autovehiculului de aproximativ 30 km/h.

Cei care s-au oferit voluntar s-au supus unui test prin folosirea simulatorului pus la dispoziţie de către cele două cluburi colaboratoare, efectele testului fiind similare cu cele produse de impactul resimţit în cadrul unui accident rutier real. În acest fel, persoanele supuse testului au avut ocazia să simtă „pe viu” ce înseamnă urmările neutilizării centurii de siguranţă în cazul implicării într-un accident rutier.

Persoanele care au folosit simulatorul au declarat că acesta reprezintă o metodă de reală eficienţă în demonstrarea importanţei utilizării centurii de siguranţă, precum şi faptul că participarea la această activitate le va fi de folos spre a nu mai „uita” să utilizeze centura de siguranţă.
Persoanele invitate spre a folosi simulatorul au fost, în principal, conducătorii auto care au fost depistaţi în trafic de către poliţişti conducând autovehicule fără a utiliza centura de siguranţă, dar şi alte persoane care şi-au manifestat curiozitatea în acest sens.

Totodată, participanţilor la simulare li s-a înmânat un pliant care conţine informaţii importante referitoare la dinamica accidentelor rutiere grave în Maramureş, precum şi aspecte referitoare la importanţa utilizării centurii de siguranţă.

Acţiunea va continua şi în perioada 28 – 29 martie, în municipiul Sighetu Marmaţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și