Activitatea a fost demarată din inițiativa personalului subunităţii de jandarmi din municipiul Sighetu Marmaţiei. Scopul acţiunii l-a reprezentat creşterea încrederii societăţii civile în instituţia Jandarmeriei, apropierea şi deschiderea faţă de cetăţeni, dar şi sprijinirea unor cazuri sociale deosebite.

Jandarmii au aflat de acest caz în urma unor discuţii avute cu cadrele didactice ale unei şcoli pentru copii cu deficienţe. Analiza comună a personalului a decis ca fiind cea mai dramatică situaţie pe care au găsit-o.

Cel mai mult i-a impresionat ataşamentul acestor copii faţă de tatăl lor, ceea ce înseamnă că nu sunt neglijaţi.

În consecinţă, vorbe mai puţine şi mai multe fapte. De remarcat mobilizarea exemplară. Pentru a aduce o speranţă, un zâmbet, o clipă de bucurie familiei Mândruţiu, jandarmii sigheteni au contribuit benevol cu sume de bani, timp şi alte resurse.

Dorel Mândruţiu, alături de cei trei copii minori, trăiesc de pe o zi pe alta, singurul scop fiind oferirea condiţiilor normale şi fără lipsuri majore. În urma primei vizite la această familie, jandarmii au rămas surprinşi şi marcaţi profund de condiţiile în care cei patru îşi duceau zilele. Căsuţa dărăpănată, lipsită de condiţiile decente de viaţă, fără curent electric, încălzindu-se în aceste vremuri reci cu un butoi pe post de sobă, care le pune viaţa în pericol, a aprins scânteia, parcă îndemnând la gestul de caritate. Cu toate acestea, cei trei copii cu vârste între 7 şi 13 ani, sunt îngrijiţi, curaţi şi cuminţi atât la şcoală, cât şi acasă.

În aceste condiţii, oameni mărinimoşi cum sunt maramureşenii, le-au adus bucurie în suflet prin cumpărarea unui aragaz nou-nouţ, a unei sobe pentru încălzirea locuinţei, dar şi numeroase pachete alimentare necesare în pragul sărbătorilor de iarnă.

În această acţiune, jandarmilor li s-au alăturat şi alţi sigheteni, care au oferit familiei lemne pentru foc, dar şi o canapea.
Bucuria familiei nu poate fi descrisă în cuvinte şi oricum, ar fi de prisos. Darurile oferite de jandarmii sigheteni au adus speranţa unei vieţi mai bune.

Se spune că de Crăciun trebuie să fii mai bun şi să dăruieşti, lucru de care cadrele militare ale Detaşamentului de jandarmi Sighetu Marmaţiei au şi dat dovadă!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet