Tudor Vlad a intrat în Consiliul local Sighet în urma alegerilor din vara anului 2016, candidând din postura de independent și obținând un număr impresionant de voturi, suficient cât pentru trei locuri de consilier.

În urma unui accident, consilierul Tudor Vlad a suferit câteva intervenții chirurgicale complicate, fiind internat în mai multe rânduri în spitale din România, Austria și Franța, motiv pentru care a absentat de la mai multe de ședințe de Consiliu local.

Prin comportamentul arogant de care a dat dovadă de la preluarea mandatului și prin faptul că nu a făcut mai nimic pentru oraș în afară de scaune și cuie, Horia Scubli a pierdut de aproximativ un an majoritatea politică în Consiliul local Sighet: consilierii PNL, UNPR și Tudor Vlad (10 consilieri din totalul de 19) s-au opus sistematic la mai multe aberații inițiate în Consiliul local de către primarul Scubli și i-au reproșoat în mai multe rânduri că nu face nimic pentru oraș.

Pentru a recâștiga majoritatea politică în Consiliul local Sighet, Horia Scubli, în loc să discute la modul serios cu toți consilierii locali, încearcă acum să îl elimine din Consiliu pe Tudor Vlad. Horia Scubli a inițiat un proiect de hotărâre de CL privind încetarea mandatului de consilier a lui Tudor Vlad, ca urmare a faptului că a lipsit „nejustificat” la mai mult de trei ședințe consecutive de CL. În acest caz, legea prevede că un consilier își poate pierde mandatul, la cererea Primarului sau a oricărui consilier local care sesizează acest aspect, decizia finală fiind luată cu votul majorității consilierilor.

Însă aici nu este cazul! Tudor Vlad a fost internat în spital pentru perioade îndelungate de timp cu probleme serioase de sănătate, intervenții chirurgicale etc. În acest sens, Tudor Vlad deține documente medicale complete, ceea ce înseamnă că, în sensul legii, absențele de la ședințele de CL sunt motivate. Primarul Horia Scubli se leagă de faptul că respectivele hârtii medicale nu au fost depuse în termenul legal etc., căutând tot felul de motive și chichițe prin care să îl dea afară din funcție pe consilierul incomod și care nu îl slugărnicește.

Nu știm cum poate domnul Horia Scubli să aibă un asemenea caracter, încercând să dea afară din funcție un consilier local, votat masiv de către sigheteni, doar pentru că nu îl slugărnicește, „motivând” că a lipsit de la câteva ședințe, în condițiile în care știa de problemele medicale ale lui Tudor Vlad și de faptul că a fost internat în mai multe rânduri în spital.

Oare pe ce se bazează Horia Scubli în demersul său? Pentru a-i reuși ticăloșenia, are nevoie de votul majorității consilierilor locali sigheteni. Oare care consilieri locali vor da dovadă de același tip de caracter și îi vor valida lui Horia Scubli demersul? Rămâne de văzut la ședința de CL din ziua de joi, 31 mai 2018, ora 14:00.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet