DIICOT Timișoara, împreună cu EUROPOL și autoritățile din Germania, a declanșat, în această dimineață, o operațiune fără precedent de anihilare a unei rețele care a asigurat trecerea ilegală din Turcia până în vestul Europei a peste 2.000 de migranți.

Descinderile au loc simultan şi în alte state europene.

În paralel, polițiștii de la ”Crimă Organizată” Timișoara au descins în 12 locații din Timiș pentru a-i ridica pe membrii grupării care operau în vestul țării, iar cei din Germania pentru a-i reține pe cei care acționau acolo.

Însoțiți de o echipă de intervenție de la Detașamentul Antiterorist al Jandarmeriei, polițiștii de la ”Crimă Organizată” și DGA au descins și la locuința liderului grupării din România, care își închiriase un apartament pe Calea Aradului.

În câteva secunde, a fost încătușat.

Alte echipe percheziționează mai multe pensiuni unde erau adăpostiți migranții.

Potrivit pressalert.ro, investigațiile au fost începute în urmă cu un an când autoritățile române au stabilit că în Timișoara acționează o grupare care asigura tranzitul migranților originari din Orientul Mijlociu și Asia aflați în Turcia spre Germania.

În baza acordului de colaborare internațională, autoritățile române au transmis omologilor din Germania informații în baza cărora au fost descoperite nu mai puțin de 54 de transporturi de migranți, ultimul acum trei zile când nemții au prins 45 de transfugi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet