Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Fărcaşa au acţionat la finalul săptămânii trecute pentru protejarea fondului forestier şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care transportă ilegal material lemnos. Astfel, poliţiştii au verificat mai multe persoane, exploataţii, depozite de material lemnos şi au oprit pentru control 43 de autovehicule care se deplasau pe raza de competenţă.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au întocmit pe numele a trei bărbaţi dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de material lemnos şi conducere fără permis. De asemenea, poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 11 000 de lei şi au confiscat şase mc de material lemnos, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de transport şi provenienţă.

Poliţiştii din Suciu de Sus, care efectuau activităţi pe linia combaterii delictelor silvice, au oprit pentru control un ansamblu de autovehicule care transporta material lemnos pe raza comunei Groşii Ţibleşului. La volanul autoutilitarei, poliţiştii au identificat un bărbat de 35 de ani din Băiuţ, care nu a putut prezenta documentele legale de însoţire a lemnului transportat.

Poliţiştii au confiscat întreaga cantitate de lemn, aproape 12 mc, de esenţă fag iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 2 000 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și