În locul numit „Valea Boului” din zona „Valea Vaser”, fond forestier proprietatea statului roman, au fost identificaţi doi bărbaţi în vârstă de 45 respectiv 52 de ani, care au tăiat mai mulţi arbori de esenţă foios, pe care i-au transportat de la faţa locului cu ajutorul unui tractor articulat forestier.

Cantitatea de material lemnos identificată a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi a fost predată în custodie Ocolului Silvic Vişeu de Sus. TAF-ul şi motoferăstrăul au fost indisponibilizate iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

În aceeaşi zonă, dar într-un fond forestier proprietate privată, poliţiştii au descoperit 70 de cioate rămase în urma tăierilor ilegale de material lemnos de esenţă răşinos, specia molid. La faţa locului au fost găsiţi tăiaţi şi abandonaţi 15 arbori, respectiv cantitatea de 11,70 mc ce au fost ridicaţi în vederea confiscării şi predaţi în custodie Ocolului Silvic Vişeu de Sus. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori şi pentru identificarea autorilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și