Aparatul imens de propagandă de care dispune PNL Sighet, plătit cu mulți bani, a propagat acest mesaj prin intermediul rețelei Facebook, lansând totodată zvonul cum că Horia Scubli s-ar fi retras din cursa pentru Primărie, cu scopul de a-i prosti pe oameni să nu îl mai voteze. În plus, propagandiștii partidului au bătut din ușă în ușă prin mai multe cartiere căutând să îi convingă pe sigheteni de retragerea candidatului Horia Scubli din cursa electorală sau că acestuia i s-ar fi interzis să mai candideze etc.

Acest tip de acțiune seamănă foarte mult cu una de tip securisto-comunist ce se aplica în vremurile de tristă amintire de dinainte de 1989.

Tocmai PNL Sighet s-a găsit să îl someze pe Horia Scubli să dovedească cum că este nevinovat și că nu este incompatibil. Tocmai PNL Sighet, care se află într-o situație precară din punct de vedere a integrității, în condițiile în care șeful Partidului, inculpatul Ovidiu Nemeș, este trimis în judecată de către DNA pentru fapte asimilate celor de corupție în două dosare penale („Avocații” și „Parcometrele”). Același inculpat Ovidiu Nemeș se găsește să vorbească de incompatibilitate, în timp ce el însuși a fost găsit incompatibil de către Curtea de Apel Cluj. Proverbul românesc „Hoții strigă hoții!” descrie perfect ce se petrece în acest caz.

Agenția Națională de Integritate este singura instituție abilitată de lege pentru a decide dacă un ales (parlamentar, primar, viceprimar etc.) se află în stare de incompatibilitate sau nu, etapă după care Instanțele judecătorești sunt cele îndrituite a confirma sau infirma deciziile de incompatibilitate ale ANI. Nici presa, niciun partid și nimeni altcineva nu se poate pronunța în acest sens.

Legea integrității din România prevede că există două situații prin care aleșii încalcă legea: incompatibilitatea și conflictul de interese. Legiuitorul a stabilit aceste restricții aleșilor locali pentru a nu periclita actul administrativ pe care aceștia îl înfăptuiesc. Interpretând legea cu celeritate și în spiritul ei, Horia Scubli nu se poate afla în stare de incompatibilitate atâta timp cât firma în care acesta figurează ca fiind administrator nu a avut niciun fel de activitate, având o cifră de afaceri ZERO în ultimii opt ani. Firma în cauză și-a suspendat activitatea pe o perioadă de trei ani, fiind în curs de dizolvare și radiere.

Momentul lansării de către liberalii sigheteni a balonului de săpun cu incompatibilitatea nu este întâmplător. Spitalul municipal Sighet este în plin scandal al utilizării de dezinfectanți diluați, furnizați de către escrocii de la Hexi Pharma. În aceste zile la Spital are loc o anchetă serioasă derulată de Corpului de control al Ministrului Sănătății, protagonist al anchetei fiind însuși directorul Alexandru Oros, cel care a aprobat aceste achiziții la nivel de Spital.

La nivel național s-au deschis deja numeroase dosare penale în cazul Hexi Pharma, existând suspiciuni asupra mai multor directori de Spital care ar fi luat mită pentru a achiziționa apa de ploaie vândută de această firmă, în loc să achiziționeze dezinfectanți veritabili. În urma controlului derulat la Spitalul municipal Sighet vor ieși la suprafață mai multe detalii despre modul de organizare a achizițiilor și a modului în care s-au efectuat numeroase angajări dubioase.

Liberalii Sigheteni, ținuți sub papuc de către inculpatul Ovidiu Nemeș, văzând că nu au nicio șansă de a câștiga cu Alexandru Oros Primăria municipiului, luptă acum la disperare. Nu au nicio urmă de bun simț și nici rațiune: se dedau la tot felul de atacuri mizerabile pe tot felul de pagini pe Facebook și propagă mesaje mincinoase menite să inducă în eroare cetățenii de bună credință.

Dacă sighetenii nu se vor lăsa păcăliți de mesajele mincinoase ale liberalilor sigheteni, mai rămân doar încă trei săptămâni până când sistemul de tip mafiot ce a pus stăpânire pe orașul nostru se va destrăma. Abia atunci vom afla amploarea hoțiilor derulate în timpul mandatului actualului edil inculpat Ovidiu Nemeș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și