Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat vineri, 15 mai, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei cu ţigări. Ei au verificat 15 societăţi comerciale şi opt persoane fizice şi au aplicat patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3 000 de lei. De asemenea, au constatat cinci infracţiuni, dintre care trei de contrabandă şi două de evaziune fiscală.

Pe timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de aproape 1 000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acţionat weekend – ul trecut pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice.
Astfel, poliţiştii au aplicat 72 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe conducătorilor auto care au efectuat activităţi de transport mărfuri şi persoane fără să respecte legislaţia în acest domeniu şi celor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

De asemenea, la Baia Mare, Recea şi Ulmeni, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

În timp ce acţionau pe principalele artere de circulaţie din judeţ, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni la regimul circulaţiei şi în toate aceste cazuri au întocmit dosare penale în care continuă cercetările.

Pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, poliţiştii Biroului de Ordine Publică au desfăşurat activităţi de prevenire a faptelor de natură să tulbure liniştea publică precum şi activităţi menite să combată comerţul ilicit. Poliţiştii au verificat 72 de persoane fizice şi juridice şi au constatat 33 de contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de aproape 12 000 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și