În perioada 29 iunie – 02 iulie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, reducerea riscului rutier pe drumurile publice precum şi pentru impunerea respectării normelor legale referitoare la depăşire, viteza de deplasare şi acordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Astfel, poliţiştii au controlat 142 autovehicule şi au aplicat 159 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru neacordare de prioritate pietonilor şi depăşire neregulamentară. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 32.204 de lei.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 14 permise de conducere, cele mai multe pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi nerespectarea regulilor privind limitele legale de viteză. De asemenea, pentru nereguli tehnice, au fost retrase opt certificate de înmatriculare.

La Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, poliţiştii care au acţionat pentru combaterea unor acţiuni comerciale ilicite şi sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a liniştii şi ordinii publice, au verificat 42 de persoane fizice şi juridice.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.715 de lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 750 de lei.

Şi în acest weekend poliţiştii vor fi prezenţi în trafic şi vor desfăşura activităţi în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care conduc autovehicule fără respectarea normelor legale în vigoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și