Poliţiştii de ordine publică din Baia Mare au acţionat, între orele 08.30-11.30, pentru prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ şi pentru prevenirea absenteismului şcolar. Pe timpul desfăşurării activităţilor, poliţiştii au legitimat 123 de persoane şi au aplicat 14 sancţiuni prevăzute de Legea 61/1991 privind încălcarea unor norme de convieţuire socială şi ordine publică. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de aproximativ 3000 de lei.

Avându-se în vedere faptul că una dintre principalele cauze ale accidentelor de circulaţie este viteza excesivă, poliţiştii rutieri din Baia Mare au acţionat ieri, între
orele 07.00-21.00, pentru prevenirea producerii în trafic a unor astfel de evenimente. Ei au controlat 55 de autovehicule şi au aplicat 80 de sancţiuni contravenţionale (dintre care 34 la tematica acţiunii), în valoare de aproximativ 11000 de lei. Totodată, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării trei permise de conducere.

La Sighetu Marmaţiei, poliţiştii au acţionat ieri pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări servicii ilicite. Au fost verificate 28 de persoane fizice şi juridice şi au fost constatate 19 contravenţii în valoare de 5900 de lei. Totodată, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 210 lei şi au pus în aplicare trei mandate de aducere.

Pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor aflate în trafic, poliţiştii Compartimentului Rutier Baia Sprie au acţionat împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş. Ei au controlat şi verificat 21 de autovehicule aflate în trafic şi pentru neregulile constatate au aplicat 13 sancţiuni în valoare de aproximativ 4000 de lei. De asemenea, ei au retras patru certificate de înmatriculare ale autoturismelor care nu corespundeau din punct de vedere tehnic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și