Filmul Cravata Galbenă va fi realizat în baza unui scenariu scris chiar de fiul dirijorului român și va prezenta viața lui Sergiu Celibidache.

Dirijorul a fost dat afară din casa părintească în perioada adolescenței deoarece părinții nu au fost de acord cu intențiile sale de a urma o carieră muzicală. După o perioadă în care nu a avut adăpost, el a câștigat un concurs și a devenit cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonice din Berlin. Ulterior, a devenit unul dintre cei mai mari dirijori ai secolului 20.

Sergiu Celibidache a refuzat să facă înregistrări cu muzica sa

Celibidache este celebru pentru faptul că refuzat să facă înregistrări cu muzica sa deoarece a considerat că aceasta nu ar avea același efect în afara sălii de spectacole.

Filmările pentru Cravata Galbenă vor fi făcute în România, în perioada primăvară-vară 2022. John Malkovich va juca rolul lui Celibidache în partea a doua a carierei, în timp ce pentru perioada de tinerețe încă se caută un actor potrivit.

„Sunt entuziasmat și onorat pentru că mi s-a oferit oportunitatea să joc rolul dirijorului Sergiu Celibidache. Un talent unic, este considerat a fi unul dintre cei mai mari vizionari în muzica secolului trecut. Să joc rolul va fi ca o călătorie fascinantă și provocatoare” a spus Malkovich.

Cravata Galbenă este o coproducție a Oblique Media Film din România și Celi Films din Marea Britanie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet