ÔÇ×Ben a murit brusc dup─â o scurt─â suferin┼ú─âÔÇŁ, a declarat agentul s─âu din Los Angeles pentru AFP, citat de Agerpres.

N─âscut la Londra, Ben Cross ┼či-a f─âcut debutul ├«n 1977 ├«n filmul de r─âzboi ÔÇ×A Bridge Too FarÔÇŁ, al─âturi de Sean Connery ┼či Michael Caine.

Remarcat ├«n musicalul ÔÇ×ChicagoÔÇŁ, el a fost ales s─â joace ├«n 1981 ├«n ÔÇ×Chariots of FireÔÇŁ rolul unui atlet evreu englez, Harold Abrahams, care se confrunt─â cu antisemitismul ├«n drumul s─âu c─âtre aurul olimpic ├«n 1924. Filmul, r─âmas ├«n memoria publicului pentru celebra melodie semnat─â de Vangelis, a c├ó┼čtigat patru Oscaruri, inclusiv cel pentru cel mai bun film, ├«ns─â Ben Cross nu a fost nominalizat.

Actorul, foarte activ pe scena teatral─â, a preluat ┼či rolul tat─âlui lui Spock ├«n filmul ÔÇ×Star TrekÔÇŁ din 2009, realizat de J.J. Abrams.

Ben Cross a fost tat─âl a doi copii, Theo ┼či Lauren. Fiica sa a declarat ├«ntr-un mesaj postat pe Facebook c─â are ÔÇ×inima fr├ónt─âÔÇŁ dup─â dispari┼úia tat─âlui ei. ÔÇ×Era bolnav de o vreme, dar boala lui s-a agravat brusc ├«n ultima s─âpt─âm├ón─âÔÇŁ, a ad─âugat ea.

Citește și

loading...