Robert Powell este cel care a rămas în memoria a milioane de oameni din întreaga lume drept "Iisus din Nazareth", iar la mai mult de 40 de ani de la premiera filmului, acesta rămâne o capodoperă a cinematografiei.

Pentru Robert Powell rolul Mântuitorului a fost o experienţă traumatizantă uneori, dar extrem de frumoasă şi solicitantă, iar versiunea lui Zeffirelli asupra filmului a făcut ca această interpretare a adevărurilor Scripturii să fie cea mai îndrăgită de lume.

Însă ceva s-a întâmplat cu Powell după ce a jucat acest rol. Înainte de accepta provocarea lui Zeffirelli, actorul era un ateu declarat, însă după realizarea peliculei, a ajuns chiar să se considere "trimisul lui Dumnezeu pe Pământ".

Cei din cercul lui de prieteni ar spune că actorul ar fi urmărit de un fel de blestem. "După ce a jucat rolul Mântuitorului, Robert nu s-a mai simţit niciodată împlinit, niciun alt rol nu l-a mai captivat, niciul alt film nu l-a mai atras. Întotdeauna amintea de momentele memorabile în care el îl interpreta pe Iisus din Nazaret".

Antena 1 va difuza și anul acesta filmul "Iisus din Nazareth". Drama va fi transmisă la finalul săptămânii viitoare, în două părți.

Mai exact: joi, 5 aprilie, de la 20.00 la 22.45 și vineri, 6 aprilie, de la ora 20.00 la 22.45.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet