Miercuri seara, Ion Caramitru ar fi trebuit să fie prezent la Iaşi, în Piaţa Unirii, unde a avut loc deschiderea oficială a ediţiei a XII-a SFR care îi este dedicată.

"Domnul Caramitru, din păcate, nu vreau să cred că suntem năpăstuiţi de soartă, nu va putea face deplasarea la Iaşi.

Caramitru a lipsit de la Festivalul Serile Filmului Românesc

(...) Este internat la spital în acest moment, la Bucureşti. (...) E în revenire, e în investigaţii medicale. (...) Îi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă. El va fi internat în următoarele patru zile.

Nu va putea face o deplasare la Iaşi. Toată lumea este optimistă şi bucuroasă pentru că nu este ceva grav. Nu e COVID-19 şi nu sunt alte probleme. Festivalul merge mai departe (...).

Pentru noi ca organizatori este complicat să munceşti un an de zile în jurul unui personaj şi la un moment dat să se întâmple ce s-a întâmplat, dar mă bucur că domnul Caramitru este bine", a declarat Andrei Giurgia.

Ion Caramitru nu are COVID

La Gala de deschidere a fost programat, în aer liber, filmul "Ştefan Luchian", o producţie din 1981 care poartă semnătura regizorului Nicolae Mărgineanu, în care Ion Caramitru interpretează un rol magistral.

La ediţia din acest an a festivalului, va fi prezent actorul Horaţiu Mălăele, cel căruia în 2020 i-a fost dedicată cea de-a XI-a ediţie a SFR. În perioada în care a fost organizat evenimentul Mălăele nu a fost prezent deoarece fusese confirmat pozitiv cu COVID-19.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet