Evenimentul isi propune sa faca cunoscut publicului din Baia Mare un film aparte in peisajul cinematografic romanesc, prin imbinarea dintre emotie si nostalgie. Filmul, reprezentand o „declaratie de celebrare a vietii”, transpune o serie de imagini calde si poetice despre Romania.

Spectatorii vor avea, astfel, ocazia sa vizioneze filmul in compania lui Marcel Iures, actorul principal din „Octav”, regizorului Serge Ioan Celebidachi si a Alessiei Tofan, fetita care are rolul principal in film.

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iures), un barbat in varsta, care se reintoarce la conacul copilariei sale aflat undeva in zona rurala a Romaniei, cu dorinta de a-l vinde. Ajuns aici, dupa o absenta de zeci de ani, o fetita ce-i pare cunoscuta il poarta intr-o calatorie minunata in timp, inapoi la anii copilariei sale pentru a-l ajuta sa-si redescopere bucuria de a trai.

Pelicula a fost selectionata in cadrul prestigiosului Festival International de Film de la Montreal, Canada, 2017, la sectiunea Focus on World Cinema, un festival de traditie pentru cinematografia mondiala, aflat la cea de-a 41 editie.

Filmul „Octav”, in regia lui Serge Ioan Celebidachi, are o distributie de exceptie: Marcel Iures, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Stefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biris, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan, etc..

Filmarile au avut loc in perioada 21 martie – 30 aprilie 2016, la Campulung Muscel si la Studiourile Cinematografice Bucuresti (Buftea).

Coproductie Romania — Marea Britanie, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (producator Adela Vrinceanu-Celebidachi), filmul „Octav” este clasificat cu AG (Audienta Generala).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și