Gina Lollobrigida a dobândit celebritatea în anii 1950, devenind un sex-simbol din regiunea mediteraneeană şi, ulterior, o fotografă şi sculptoriţă apreciată după ce a renunţat la cariera în cinematografie.

Marea protagonistă a filmului italian, Lollobrigida era născută la Subiaco, la 14 iulie 1927. Ea a cunoscut faima în anii 1950, fiind considerată un sex-symbol al filmului din Peninsulă.

A fost numită de mulți drept cea mai frumoasă femeie din lume în acea perioadă.

După cariera sa în faţa camerei de filmat, Lollobrigida s-a dedicat fotografiei şi sculpturii.

La 95 de ani, a candidat la Senat

În ultimii ani, vedeta s-a aflat în centrul unei dispute de familie, iar un judecător i-a atribuit un tutore.

În pofida acestor piedici, Lollobrigida a candidat în 2022 pentru Parlament, la alegerile legislative din 25 septembrie.


În septembrie anul trecut, actriţa, cunoscută unei generaţii sub numele de la Bersagliera, a fost operată de o fractură la femur după ce a căzut în casă.

Cu patru ani în urmă, Lollo ajunsese la spital din cauza unui accident casnic. Cu acea ocazie, actriţa a fost luată în îngrijire de medicii de la Sant Eugenio, un spital nu departe de vila ei de pe Appia Antica, şi a fost externată câteva zile mai târziu.

Ea a jucat în filme precum Oraşul se apără, Fanfan la Tulipe sau Pane amore and fantasy.

În ultimii ani se dedicase artei şi fotografiei. Ea a fost implicată şi în politică, iar în 1999 a candidat fără succes pentru Parlamentul European din partea partidului condus de Romano Prodi. În anii 1970 a reuşit să obţină un interviu în exclusivitate cu fostul lider cubanez Fidel Castro.

Gina Lollobrigida avea un fiu, Andre Milko Skofic, născut în 1947.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și