A devenit studentă la un colegiu din Mexico City, cu specializare în relații internaționale, dar a decis să renunțe la aceasta și să-și realizeze visul din copilărie de a deveni actriță, potrivit site-ului www. biografii.famouswhy.ro.

A început să facă teatru, unde a fost remarcată și a fost solicitată să joace într-o serie intitulată "Un nuevo Amanecer". Salma Hayek a fost considerată o stea în Mexic pentru rolul Teresa dintr-o telenovelă cu același nume. În 1991 s-a mutat la Los Angeles, unde 18 luni a luat lecții de limba engleză, în timp ce și-a exersat aptitudinile actoricești cu profesoara de dramă Stella Adler.

Primul rol important al Salmei Hayek a fost în "Desperado" (1995), alături de Antonio Banderas. În 1996, Salma Hayek a apărut în filmul lui Robert Rodriguez "From Dusk Till Dawn" unde a jucat alături de nume mari precum George Clooney și Quentin Tarantino, iar în 1997 a jucat alături de Matthew Perry, într-o comedie romantică, "Fools Rush In". În același an, Hayek a încântat publicul cu rolul Esmeralda din "Hunchback".

Aparițiile Salmey Hayek în filme au continuat cu un rol de dansatoare distribuitoare de cocaina în "54", apoi a jucat alături de Jordana Brewster și Elijah Wood în "The Faculty" (regia Robert Rodriguez), alături de Matt Damon și Ben Affleck în "Dogma dun" (1999) și alături de Kevin Kline și Will Smith în "Wild Wild West".

În anul 2000, Salma Hayek a filmat roluri în "Timecode", "Chain of Fools" și a avut o apariție scurtă în filmul "Traffic". După un rol în "Hotel" din 2001, Hayek a jucat în filmul realizat pentru TV "In the Time of the Butterflies".

Între timp, actrița a lucrat la ceea ce avea să devină proiectul ei pentru animale de companie, "Frida". Fiind o biografie a pictoriței Frida Kahlo, filmul a fost lansat în anul 2002, având-o pe Salma în rolul principal și a fost coprodus de Hayek. Rolul Salmei a fost răsplătit de către Academy Awards, Bafta Awards și Golden Globe Awards cu nominalizări pentru Cea mai bună actriță. A primit trofeele pentru Cea mai bună actriță de la Fundația Imagen Awards și Camera de Aur (Best International Actress).

În 2003, Salma Hayek a apărut în filmul lui Rodriguez, "Spy Kids 3-D: Game Over", precum și în continuarea filmului "Desperado" — "Once Upon a Time in Mexico".

Anul 2004 a adus apariția actriței în filmele "After the Sunset", filmul animat "Sian Kaan" (pentru care a împrumutat vocea ei), "Paint", precum și "Legea lui Murphy" . A jucat, în anul 2005, în "Ask the Dust" cu Colin Farrell și Val Kilmer.

Salma Hayek a început să lucreze și în televiziune, devenind, în 2006, producătorul executiv al filmului "Ugly Betty", câștigător al Globului de Aur. Anul 2006 a marcat, de asemenea, anul în care a apărut în filmul "Bandidas" cu cea mai bună prietenă a ei, Penelope Cruz.

Din bogata filmografie a actriței mai amintim: "Mi Vida Loca", "Roadracers", "El Callejón de los Milagros", "Fair Game", "Four Rooms", "Follow Me Home", "Fled", "Breaking Up", "Sistole Diastole", "The Velocity of Gary", "La Gran Vida", "V-Day: Until the Violence Stops", "After the Sunset", "Lonely Hearts", "Across the Universe".

În noiembrie 2007, Salma Hayek a dat naștere primei sale fiice, Valentina. Salma Hayek s-a căsătorit în februarie 2009 cu Francois-Henri Pinault, unul dintre cei mai bogați oameni din Franța, precizează site-ul biografii.famouswhy.ro.

În 2009 a apărut în filmul "Cirque du Freak: The Vampires Assistant" iar un an mai târziu în "Grown Ups". Anul 2011 a fost un an cu mai multe apariții de succes în "Puss in Boots", "Americano" (nominalizare la San Sebastián International Film Festival Award pentru Cea mai bună actriță), "La chispa de la vida" (nominalizare la Goya Award pentru Cea mai bună actriță).

Anul 2012 i-a adus Salmei Hayek roluri în filmele "The Pirates! In an Adventure with Scientists!", "Savages" și "Here Comes the Boom". Un an mai târziu actrița a apărut în filmul "Grown Ups 2", iar în 2014 în "Muppets Most Wanted".


În 2015 aparițiile Salmei Hayek au fost în filmele "Everly", "How to Make Love Like an Englishman" și "Septembers of Shiraz". În 2016 a jucat în filmul "Sausage Party".

Salma Hayek este deținătoarea a șapte premii Oscar și a fost nominalizată de 21 de ori la festivaluri de film, conform cinemagia.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și